Mohd Noor Shawal Mohd Noor Shawal Author
Title: Tutorial : Masukkan Widget Fanpage Facebook Di Sidebar
Author: Mohd Noor Shawal
Rating 5 of 5 Des:
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ اللهم صل على محمد وآل محمد السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه Okay hari...
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



Okay hari ni nak share satu tutorial cara nak tambah widget fanpage mcm bawah ni kat sidebar korang..

In Shaa Allah senang sahaja.. just follow steps di bawah ^^

  1. Log in akaun Blogger korang > Layout

  2. Pergi ke bahagian sidebar korang > klik "Add a gadget"

  3. Klik HTML/Javascript

  4. Copy kod dibawah dan edit warna merah n biru tu

    <center><iframe src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https://www.facebook.com/mohdnoorshawalsblog?fref=ts&amp;width=200&amp;height=290&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;header=true&amp;stream=false&amp;show_border=true" scrolling="no" frameborder="0" style="border:2px; overflow:hidden; width:300px; height:180px;" allowtransparency="true"></iframe></center></center>

  5. *tukarkan link warna merah tu dengan link fanpage korang
    *biru tu, adjust lebar widget korang bagi cantik n sesuai di sidebar korang

  6. Pastekan kod tersebut di ruangan "Content" dan klik "Save"

  7. Selesai ^^
Senang je kan? ^^ Jgn lupa like fanpage saya jugak hahaha...


About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top