Mohd Noor Shawal Mohd Noor Shawal Author
Title: Tutorial : Masukkan Header (bergambar) ke Dalam Blog (Untuk Blogger Baru)
Author: Mohd Noor Shawal
Rating 5 of 5 Des:
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ اللهم صل على محمد وآل محمد السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه Okay hari n...
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
Mohd Noor Shawal's Blog

Okay hari ni nak wat satu tutorial mudah dan mungkin blogger-blogger lama semua dah pro dengan bende ni hahahaha... Tapi jangan lupa dulu kita pun terkebil-kebil cam ne ar nak upload header ni... Kesian new bloggers kan... So today nak wat tuto simple ni... Hope membantu.. ^^


  1. Log in akaun Blogger korang > Layout

  2. Pergi ke bahagian widget Header korang and click "edit"

  3. Klik "Browse" and cari pic mana yang korang nak jadikan sebagai gambar header korang tu and then Upload...

  4. Kalau nak lagi kemas, saya galakkan korang pilih "Instead of title and description"

  5. Klik "Save"

  6. Selesai

Senang je kan? ^^ Lepas ni boleh lah, rasa bosan je tukar, rasa bosan je tukar... 😂

About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top