Tutorial : Add Widget Follower Ke Dalam Blog

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



haa.. jawab salam dulu.. hari ni nak share to all the newbies how to add a follower widget into ur blog.. it is just simple.. ^^

Just ikut langkah dibawah dengan teliti... :D

  1. Buka Blogger.com
  2. Log in lah ye kalau belum log in.. 
  3. Dah log in, klik button arrow bawah 'V' and then klik layout
  4. Scroll ke bawah, cuba tengok belah kanan korang ada tulis 'Sidebar' x?
  5. Mesti ada punya, kalau dah jumpa, klik add a gadget
  6. And then akan muncul satu popup window, then klik 'more widgets
  7. Korang scroll sampai ke bawah sekali, sampai jumpa 'Followers'
  8. dah jumpa klik button + warna biru kat sebelah 'Followers' tu
  9. Kalau rasa nak edit, edit lah warna bagai tu.. kalau rasa dah puas then simply klik button 'save'.. and you are done! ^^

Previous
Next Post »