GEMPAK : Review ZTE Blade V7 Lite (‪#‎LazadaZTEv7Lite‬)

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Haa.. dah lama rasanya xreview review nih kannn.. Tapi disebabkan aku dapat tahu pasal satu bende yang gempak ni, aku rasa aku patut share bende ni ngan korang jugak.. ^^

(first and foremost, sorry penggunaan 'aku' kepada yang lebih tua.. >.< )

okay mula mula aku nak bagi tunjuk kat korang beberapa gambar yang mantop ZTE Blade V7 Lite nih.. Gambar ni aku kasi untuk korang korang je au, jangan bagitahu orang lain au.. rahsia besar nih.. Jom check it out!!

ZTE Blade V7 Lite



Amacam? Bro & Sis semua? Korang rasa x apa aku rasa? Gempak woooo dia punya designnn.. very very very smart right? Haa... skrg dah tahu bentuk badan dia kan? apa kata kite tengok penampilan and keistimewaan di sebalik bentuk badan yang menawan tu pulak.. ^^

INFO BASIC

ZTE Blade V7 Lite support network jenis 2G, 3G & 4G. Dihadirkan dalam bentuk dimensi 143.8 x 70 x 7.9 mm dengan OSnya, Android v6.0 (Marshmallow).. Bagaimana pulak dengan memorinya? Internal memori sahaja adalah 16GB bersama 2GB ram dan membenarkan memori eksternal up to 128GB.. gempak dok? kaler pulak, wat masa ni ada kaler silver je.. silver silver pun nampak grand kan? 

KAMERA

haa.. kau dah tahu basic, mesti kau curious pasal dia punya kamera kan? wehhh.. jangan terpegun tau.. kamera dia pehhh...

Primary kamera ZTE Blade V7 Lite dihadirkan dengan 13MP, autofocus dan LED Flash. Untuk secondary kamera pula dihadirkan dengan 8MP juga bersama LED Flash!!! haa.. lepas ni nak amik selfie xperlu nak cari tempat terang.. kau amik dalam gua gelap pun boleh tauu... sebab kamera depan dia pun ada flash, kelasss kauuu... 

SKRIN

yuhoooo.. skrin dia pun boleh tahan jugak bro & sis semua.. IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors tauuu... haa, kau ada? bile kau tengok video pulak paparannya adalah Full HD dengan resolusi 1080p@30fps.. Bukan itu sahaja, skrin ZTE Blade V7 Lite juga support multitouch kauuu.. 

HARGA???

Aku galakkan korang jangan buang duit beli kat tempat merepek merapu lahh.. nak beli? kau beli lah kat Lazada Malaysia, nak beli klik >ZTE Blade V7 Lite 16GB @ LAZADA Malaysia<.. Bukan setakat dapat warranty setahun, kau akan dapat TPU case ngan screen protector sekali.. Dah dapat semua tuh, dapat pulak diskaun sebanyak 26% !!! Dari RM669 kau boleh beli RM495 je weh...

Kau dah tgk gambar gambar atas tadi kan? Kau dah baca pasal info basic, kamera and skrin dia kat atas kan? Cuba kau pikir, RM495 je kau dah boleh dapat satu handphone dengan speks yang macam tu je..

Setahu aku RM495 ni kat Lazada je..So, kalau kau takut sangat pun, beli je COD pun boleh.. ala lagipun LAZADA Malaysia ni trusted, kau dapat something wrong ke apa ke kau boleh return wehh.. sebab tu aku cakap better beli kat Lazada Malaysia..

So, tu je ar kot review aku pasal ZTE Blade V7 Lite.. Hope membantu korang.. Kalau ada pape yang terasa ke kurang ke, sorry ar ye.. Chill~ ^^v

This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. ZTE Blade V7 Lite and Lazada voucher s­ponsored by Lazada Malaysia an­d shopcoupons.
Previous
Next Post »