Mohd Noor Shawal Mohd Noor Shawal Author
Title: Tutorial : 'Senyap'kan Notification Dari Group Whatsapp
Author: Mohd Noor Shawal
Rating 5 of 5 Des:
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ اللهم صل على محمد وآل محمد السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه Okay, min...
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



Okay, minggu lepas ada share tentang Tutorial : Disablekan Bluetick kat Whatsapp... xsangka pulak ramai yang gembira lepas dapat tahu tentang tuto tu... sebab ingatkan ramai yang dah tahu.. hahaha.. agak agak nya untuk tutorial kali ni ada yang gembira jugak x? ^^

Okay untuk tutorial kali ni senang je macam minggu lepas.. Bezanya, tutorial ni fokus kat grup whatsapp.. Okey korang mesti jadi ahli kat dalam mana mana grup dalam whatsapp kan? Sama ada grup alumni ke, persatuan apa apa ke, grup kelas ke, or watever grup ar.. korang mesti kekadang rasa bengang sebab notification dari grup tersebut asyik masuk lelaju, tapi duk sembang bende yg xde mengene ngan kita, hehehe.. kot kot time tu tengah stress keje, peh, bunyi noti berulang ulang masuk, xke menjadi lagi stress? haa.. apa kata jom try tuto ni.. kacang goreng je.. :p

  1. bukak grup yang korang nak 'senyap'kan tu



  2. klik tiga bullet tu



  3. klik 'Mute'



  4. Pilih nak senyap untuk berapa lama.. kalau saya, saya pilih yang 1 Year terus.. hahaha.. xpe, walaupun senyap notification, mesej tetap masuk.. So, bila free baru jenguk jenguk grup tu.. Kalau korang nak senyap masa bekerja je, then pilih 8 Hours je ar.. Tapi setiap kali sebelum keje kena buat bende ni.. huhu.. xke susahnya tu? Baik pilih 1 Year terus.. hehehe
    Okay kalau dah pilih nak senyap untuk berapa lama, jangan lupa pulak untick notifications.. okay?


  5.  Last, klik 'OK' and you are done! tu jeee.. ^^

About Author

Advertisement

Post a Comment

  1. JEMPUT JOIN

    http://misskitty12.blogspot.my/2016/03/segmen-bloglist-by-aina.html

    ReplyDelete
  2. Haha memang ar.. Masa stress mute je group yg bising sikit xD pastu bila masuk balik tak tau pangkal cerita, malas nak scroll masuk je dengan emoji.. (siapa yg ada experience dlm group WhatsApp yg sama dgn Yun Sing faham la.. hehe)

    ReplyDelete

 
Top