Sony Xperia X LED notification light founded !

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه
Sony Xperia X
The position and size of a smartphone’s LED notification light can make the difference on whether you notice that new email, SMS text or social media message. Sony Xperia phones have used various notification lights in the past from the flashing bar in the Xperia S to the colourful illuminating bar of the Xperia SP.
More recent Xperia phones have been more muted affairs when it comes to the type of notification used. The Xperia Z2 was one of our favourites, with the light integrated to the top speaker. The Xperia Z3 LED was smaller and circular, located in the corner of the device. With the latest Xperia X model, Sony has moved the LED notification light to the right side of the earpiece as seen below. 
The light looks quite small, although we’ll wait to see how it would work in practice before passing judgment. Where does this notification light rate versus other Sony Xperia devices you’ve tried? Which model is your favourite in terms of LED light? We’d love to hear your thoughts below.
Sony Xperia X LED Notification Light


(CLICK FOR MORE)

Read English ep 3 : Critical Thinking Using Print and Digital News

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Program 'Read English' dengan Perfume Al-Rehab bertujuan untuk menggalakkan pengunjung blog ini untuk membaca teks dalam Bahasa Inggeris sekurang-kurangnya seminggu sekali..

Jadi tunggu apa lagi? Let's Read !


In the age of websites, blogs and social networking, critical thinking skills are more important than ever. On the internet, everything looks authoritative thanks to do-it-yourself templates and software, while blogs, citizen news sites and social networks add to the confusion.

                                All of these information sources make it ever more important for students to be able to weigh the merits of information, draw comparisons, sift competing interests and make judgements based on the reliability and track records of sources.

                                In print or electronic form, newspapers provide an exceptional opportunity for developing critical thinking skills, not just in the fields of politics or government but also in crucial lifestyle areas such as financial literacy, nutrition, the environment, character education and information technology.

                                Because newspapers cover a wide range of topics, they provide myriad opportunities to develop students’ critical thinking skills in area that interest them and will affect them for life.


                                The guide also provides an opportunity to teach critical thinking skills through subjects that will be vital to students’ success as adults. Activity sheets for Elementary, Intermediate and Advanced levels will provide teachers with an avenue to explore core curriculum requirements and make students more competitive in a global setting.

<Ep 2                                                       Full Episode                                                        Ep 4>



(CLICK FOR MORE)

It's official, Sony Mobile has stopped their Xperia Z series

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

:'( its so sad to hear that since im one of the user of Xperia Z series..huhuhu...

xa3.jpg

When Sony revealed their three new camera-centric Xperia X series at the MWC 2016, words went around that Sony had actually replaced the Xperia Z series with those new smartphones. Well, turns out that it was true. As news just came yesterday that Sony Mobile is indeed discontinuing the Xperia Z series, here's what they have to say:-
“The Xperia Z line has reached its culmination – Xperia X series represents a new chapter and evolution of our product strategy. Whilst the Xperia Z series was all about bringing the best of Sony’s advanced technologies to smartphones, Xperia X series is based on bringing smart, adaptive Sony user experiences across camera, battery performance and hardware / software design.” 
It's a bit sad to see it turning out that way, but I guess Sony knows what they are doing. We are sure that Sony will continue to stick to their reputation and move forward as one of the industry's best camera technology makers. Stay tuned for more news at TechNave!
Tags: sony, sony announce, sony xperia z, sony xperia x



     

Xiaomi Mi 5 unveiled with three versions in MWC 2016

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

mi5.jpg
Xiaomi has finally revealed the highly anticipated Xiaomi Mi 5 flagship in Barcelona today, after two long years in the making and a possible delay making room for the Qualcomm Snapdragon 820 chipset, the Mi 5 will have three variants which are the standard edition, high edition and ceramic exclusive. All three look similar with curved rear edges that should fit the user's hand comfortably. The first two are also fullmetal and protected by Gorilla Glass 4.0, whereas the ceramic exclusive edition, as the name implies is made of ceramic and glass. Without further ado, below are the specifications:-


Xiaomi Mi 5

mi5-title.jpg
  • Qualcomm Snapdragon 820 + 1.8GHz (standard edition) / 2.15GHz (high edition and ceramic exclusive) 
  • RAM - 3GB (standard edition) / 3GB (high edition) / 4GB RAM (ceramic exclusive)
  • Storage - 32 GB (standard) / 64 GB (high) / 128 GB (ceramic exclusive) 
  • 5.15-inch Full HD with 1080 x 1920 resolution 
  • 144.5 x 69.2 x 7.25mm and 129g weight 
  • 16MP rear camera (4-axis OIS, 4K video, IMX 280 sensor) + 4MP front camera (2.0-micron) 
  • MIUI 7
  • 3000 mAh battery
Looking at the specifications above, the three versions are clocked in different GHz according to the edition, same goes to the storage and RAM power. It was also reported that the exclusive version went over 140000 score on AnTuTu which is impressive. Another change is Xiaomi decided to not use the eMMC storage standard and went ahead with the UFS 2.0. 

mi53.jpg
Price-wise, the Mi 5 standard edition cost 1999 Yuan (around RM1293), 2299 Yuan (around RM1487) for the high edition, and 2699 Yuan (around 1746) for the last one. We don't know when it will come to mainland Malaysia but eventually they will. We will surely keep you guys and girls updated once we do, so stay tuned!
Tags: Xiaomi Mi 5Xiaomi Mi 5 MalaysiaXiaomi Mi 5 Malaysia priceXiaomi Mi 5 specsXiaomi Mi 5 review,Xiaomi Mi 5 featuresXiaomi Mi 5 Malaysia release dateXiaomi Mi 5 Malaysia launchXiaomi Mi 5 announce,Xiaomi Mi 5 price Malaysia



(CLICK FOR MORE)

Pembongkaran Pemenang Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



hehehe.. as always.. aku memang suka over.. hahaha asyik title pengumuman pemenang je, hah, wat kelainan sikit, Pembongkaran Pemenang.. walaupun bunyi xberapa nak wangi.. hmm bunyi? wangi? nampaknya bahasa aku makin lama makin ke arah sastera.. haa.. jangan main main..

alamak, mula dah merepek kerepeknya... dah jom jom tengok sapa pemenangnya.. ^^


Brooch (1 Pemenang) by Radhia Razali


http://toinksdude.blogspot.com/2016/02/giveaway-february-daebak-by-aku-bukan.html
[ HANTAR NAMA PENUH, ALAMAT, LINK BLOG, NO PHONE KE radhia_87@yahoo.com ]


Beg Bersulam Bunga (1 Pemenang) by Radhia Razali
http://ctroxalynna.blogspot.my/2016/02/giveaway-february-daebak-aku-bukan.html
[ HANTAR NAMA PENUH, ALAMAT, LINK BLOG, NO PHONE KE radhia_87@yahoo.com ]

[ HANTAR NAMA PENUH, ALAMAT, LINK BLOG, NO PHONE KE aisyenur@gmail.com ]

[ HANTAR NAMA PENUH, ALAMAT, LINK BLOG, NO PHONE KE yunsing1@hotmail.com ]


Buku Nota (1 Pemenang) by Sofie Adie
[ HANTAR NAMA PENUH, ALAMAT, LINK BLOG, NO PHONE KE jade2sofie@gmail.com ]


Topup RM10 (2 Pemenang) by Eintan Nurfuzie 
[ HANTAR LINK BLOG, NO PHONE, GUNA LINE APA KE  eintannurfuzie@gmail.com ]

[ HANTAR LINK BLOG, NO PHONE, GUNA LINE APA KE  abamkie@hotmail.com ]

[ HANTAR LINK BLOG, NO PHONE, GUNA LINE APA KE ctroxalynna.nh@gmail.com ]

[ HANTAR LINK BLOG, NO PHONE, GUNA LINE APA whatsapp ke 013-6462960 ]

[ HANTAR LINK BLOG, NO PHONE, GUNA LINE APA whatsapp ke 017 560 4611 ]


Saguhati Bloglist Sepanjang Bulan March di Aku Bukan Innocent (10 Blog)

cepat contact sponsor masing-masing ye.. jangan lambat, menyusahkan diorang pulak nanti.. hehehe.. shawal pun akan segera inform ke semua blog pemenang melalui komen di ruang penyertaan masing masing, so sepatutnya xde alasan terlepas pandang ke apa.. ^^

Sebelum terlupa, nak ucapkan ribuan terima kasih kepada para sponsor yang sudi sponsor untuk GA kali ni.. tq bangattt.. And tidak lupa juga kepada 64 orang peserta yang turut serta memeriahkan GA ini.. Tq korang! Jumpa lagi di GA/segmen akan datang! Tq again, Assalamualaikum.

Aku Bukan Innocent Kini Berwajah Baru ?

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

yeah.. nampak gayanya gitu lah.. blog yang buruk kini dah cantik hehehe.. lepas ni kalau ada orang cakap blog aku xcantik, aku pukul dia pakai chopstick aku dapat dari korea baru baru ni hahahaha.. bukan apa, sebelum ni korang kata buruk, aku xkisah sebab aku yg edit bagi buruk.. hahahaha..

tapi blog ni diedit oleh blogger pemes kita Kak Rrai.. so jangan berani kutuk blog aku lagi okay? hahahaha nak kutuk boleh, tapi pm tepi personal ke Kak Rrai.. hehehe

Alhamdulillah.. sangat berpuas hati dapat buat servis ni ngan Kak Rrai., orangnya sangat peramah and mesra pelanggan hehe.. spoting meh.. no stress bagi details ke apa.. apa dia nak, kau bagi je, dia akan buat yang terbaik.. overall pasal blog ni lepas Kak Rrai edit, aku sangat sangat puas hati..

haa.. hari tu happy sangat dapat chopstick korea, aku promot bisnes Kak Sabrina, hari ni pun happy, so nak promot bisnes Kak Rrai ni pulak.. hehehe


(KLIK BANNER UNTUK SEBARANG TEMPAHAN)


haa.. kalau korang rasa korang macam aku, asyik edit sendiri tapi tetap buruk.. apa kata tempah edit blog ngan Kak Rrai.. senang je yoo.. hehehe.. nanti kita jadi cantik sesama.. hahaha..

Tq again Kak Rrai untuk editing ni.. puas hati sgt! TQ!!! ^^v


[SEBELUM EDIT]

[SELEPAS EDIT] 
[WATERMARK]

Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

TAMAT
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


( https://1.bp.blogspot.com/-FDg5u56j6qw/VrX1HO00_HI/AAAAAAAAAtI/_rGffLsJWHo/s320/IMG_20160202_194616.jpg )

salam hai hello anyeong nihao vanakkam sawadikap semua.. amik kau, hahaha... btw di bulan Februari ni secara tetibe je terpikir nak wat GA, Alhamdulillah untuk GA kali ni, ada 8 orang sponsor yang telah melibatkan diri.. Seramai 17 orang pemenang bertuah dicari.. Tq sangat sangat kepada para sponsor yang secara tetibe juga sponsor GA Shawal ni.. ^^ 

So jemput lah join semua ye.. 



Syarat Join:


Follow Blog

Like Fanpage dibawah

  | | | |  | | | |



Follow Google+

+Radhia Razali | +Mohd Noor Shawal | +Abam Kie



Follow Instagram

@mohdnoorshawal | @orangekecik | @ctroxalynna.nh | @akubukaninnocent


Follow Twitter

@ys_yun



Cara Join:

Buat satu entry khas bertajuk Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

Copy paste kod html di bawah ni dan paste ke dalam ruangan HTML anda..
Publish and komen link penyertaan.. DONE!



!!PENGUMUMAN PENTING!!
Tak ada akaun fb? insta? atau twitter? boleh je join, asalkan jujur and bagitahu kat komen dibawah yang korang xde akaun fb/insta/twitter,, shawal xkan disqualified penyertaan kalau korang xde akaun sosial seperti fb/insta/twitter , asalkan ada blog plus jujur.. :)

>SENARAI HADIAH<
>SENARAI PESERTA<

!!PEMILIHAN PEMENANG!!
Random.org

!!TARIKH PENTING!!

Dilancarkan : 8 Februari 2016 Jam 12 Tengah Malam
Tamat : 27 Februari 2016 Jam 10 Malam
Pengumuman Pemenang : Akan diumumkan kemudian

So tu je kot.. jemput lah join ye!! ^^

[LAST CALL] Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


(KLIK BANNER KALAU NAK JOIN)

Ni last call ni.. acah acah je.. hahaha.. yup, esok (27 Feb) pukul 10 malam dah tamat GA ni.. So sesiapa yang belum join tuh, jemput ar join ye.. yang dah join tu semua tq sesangat ye.. ^^

nak join, klik je banner atas tu k.. :)

Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه

Segmen Bloglists azlindaalin.com Mac 2016
(klik banner kalau nak join)

#1 Giveaway Braunschweig

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


(klik banner kalau nak join)

One of my favourable quoate:

Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
~Neil Armstrong~

PENCARIAN BLOGLIST THEATHRA

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


(klik banner kalau nak join)

HADIS : Tak Peduli, Halal ke Haram

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ لَا يُبَالِي الْمَرْءُ مَا أَخَذَ مِنْهُ أَمِنَ الْحَلَالِ أَمْ مِنْ الْحَرَامِ

Daripada Abu Hurairah r.a, daripada Nabi s.a.w, baginda bersabda:

"Akan datang suatu zaman kepada manusia di mana ketika itu seseorang tidak lagi peduli tentang apa yang diambilnya apakah ia dari sumber yang halal atau haram".

-HR BUKHARI-

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰



(CLICK FOR MORE)

Pemenang Set sudu dan chopsticks khas dari Korea

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه


Alhamdulillah.. huhu.. tu je yang mampu nak ucapkan.. tahu tahu je aku ni jenis gila korea sikit.. dapat pun something yang kene ngan negara kpop tu.. ^^

tq so much Kak Sabrina sebab anjurkan GiveAway 2 by sovitamin.com dan Travelkaja tu hari tu.. peh xsangka akak nak sorang je pemenang, and pemenangnya pula adalah saya.. huhu.. bersyukur sangat.. 

Kak Sabrina kita ni ejen shaklee tau.. kalau korang berminat nak beli apa apa supplemen yang best and gempak boleh lah contact dia k.. Orangnya juga peramah.. ^^

FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan

hehe free review sebab happy sgt dapat hadiah tu.. tq sis.. ^^


Tutorial : Disablekan Bluetick kat Whatsapp

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه



hahaha bende ni mesti ramai yang dah tahu kan.. xpe saje rajin nak share.. :)


Senang je.. korang hanya perlu ikut langkah dibawah.. ^^

  1. klik tiga bullet tu





  2.  klik Settings





  3. klik Account





  4.  klik Privacy





  5.  klik Last Seen




  6.  Pilih Nobody





  7. Untick Read Receipts





  8. Done.. ^^ kacang goreng je kan.. :D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png