Mohd Noor Shawal Mohd Noor Shawal Author
Title: Segmen Bloglist Encik Kidal 2.0
Author: Mohd Noor Shawal
Rating 5 of 5 Des:
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ (klik banner kalau nak join) - Kenapa da...
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

- Kenapa dan sejak bila korang jadi blogger?

Shawal dah lama sbnrnya terjebak dalam dunia blogging, sejak 4 Oktober 2011.. Haa.. kalau ada yang ingat, mohdnoorshawal.blogspot.com tu dulu shawal punya lah.. huhu.. entah kenapa, google pi block akaun shawal and blog shawal tu.. memang sedih gile ar.. follower blog tu pun nak dekat 2k... sia sia cam tu je.. bende tu berlaku time 2013.. then shawal hold up dulu plan untuk buat blog baru.. then masuk 2014, shawal buat lah blog ni, tapi tak aktif sgt sebab masa tu form 4, tahun ni, 2015 lagi lah sunyi sepi sebab SPM kan.. then habis je spm, shawal make up blog ni balik then start keje blogging balik.. but seriously, rindu gila ngan blog oren kuning mohdnoorshawal.blogspot.com tu.. :'(

- Macam mana korang boleh dapat banyak idea untuk di update?

Biasanya shawal update mengikut faktor-faktor berikut (ayat bajet je huhuhu):

1- Random idea..
2- Ikut Mood
3- Join Segmen/GA/kontes
4- Share semula maklumat penting/menarik dari pelbagai sumber (part ni shawal memang akan letak 'credit/sumber' menunjukkan sumber yang shawal dapat maklumat tu sebelum shawal share balik kat blog shawal)

- Berapa lama masa yang korang ambik nak tulis satu entry?

kalau dah sekali duduk dapat idea nak buat, memang lama jugak lah.. kekadang amik masa nak dekat sejam jugak lah.. huhu.. sebab nak pastikan bahasa and pengaturan semua tu terbaik untuk pembaca kita nanti.. tapi kekadang main bantai update je.. huhu.. :p

Tag:
http://hiphiphorray15.blogspot.com/
http://vitaminwawa.blogspot.com/



About Author

Advertisement

Post a Comment

 
Top