New year Giveaway By Honeyonnee.Com

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

http://www.honeyonnee.com/2015/12/new-year-giveaway-by-honeyonnee.html
(klik banner kalau nak join)

Ceritera Aku & Perfume

Setiap kali sebelum ku ke mana-mana akan aku "pssstt pssstt" (bunyi spray perfume) ke baju aku.. Haruman yang kekadang aku sendiri tidak sukai kerana memeningkan kepala, namun, for the sake dah beli pakai duit kan, so terpaksa lah pakai perfume berjenama 'XYZ' itu.. Kemudian, selepas ku habis menggunakan perfume XYZ, ku bercadang untuk membeli plus mencuba minyak wangi baharu yang sering mendapat pujian dari hidung masyarakat iaitu perfume DE'XANDRA.. Barang telah selamat sampai ke rumahku menunjukkan aku membuat pembelian tersebut melalui online.. 

Hari pertama aku menggunakan perfume DE'XANDRA... Aku menjalankan rutin harian ku seperti biasa.. sebelum pergi kerja akan aku "pssstt pssstt" tetapi bukan lagi "pssstt pssstt" dari jenama XYZ, kali ini dari DE'XANDRA.. Aku keluar rumah setelah bersiap sepenuhnya untuk ke kerja.. Alangkah aku perasan 'something wrong' iaitu... haruman dari DE'XANDRA ini langsung tidak memeningkan kepalaku seperti perfume XYZ itu! Betapa bahagianya aku memandu kereta dengan penuh kebahagiaan diserta dengan haruman yang sungguh 'pehhhh, wangi siot'.. 

Hari pertama di tempat kerja sambil ada haruman DE'XANDRA... Alia, seorang gadis jelita yang sungguh aku minat.. dia cantik, baik, muslimah lagi.. wallahualam.. tapi aku tak pernah nak berani nak ajak dia keluar sebab dia manager aku.. alangkah terkejutnya aku, secara tetibe dia datang menghampiri desk aku, dan meninggalkan 'sepucuk memo' di atas desk aku sambil membuat muka 'selamba'.. aku pun segera membaca nota memo tersebut.. tahu kah anda apa yang tertulis?


~The End~

Hahahahahahhahaha.. seriesly saya tak sangka saya akan buat cerita tengah malam ni.. hahahaha.. btw nak bagitahu, cerita kat atas tu bukan pengalaman ke apa ye, just rekaan semata-mata hehehehe... saya ni baru 17 tahun. keje pun belum lagi, Alia? saya sendiri pun tak kenal... btw, sorry ending jadi misteri... hahahahha... kalau ada yang berminat, nanti saya sambungkan endingnya ya.. btw maaf ye penganjur, sebab terlajak panjang lebar pulak ceritanya, dah lah merepek pulak tuh.. hahahaha..

7 comments:

Farahain ZFA said...

ain datang singgah sini !.
ain pun join jugak .
good luck ! :)

Noor Najwa said...

blogwalking dri ga yg sama
http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/01/new-year-giveaway-by-honeyonneecom.html

Karimah Zulkafali said...

Singgah blogwalking :)
http://theonlygirl98.blogspot.my/2015/12/new-year-giveaway-by-honeyonneecom.html

Mohd Noor Shawal said...

@Farahain ZFA tq ain, ain pun good luck ye.. ^^

Mohd Noor Shawal said...

@Noor Najwa tq sudi bw ke blog shawal.. shawal dah singgah balik.. :)

@Karimah Zulkafali tq sudi bw ke blog shawal.. shawal dah singgah balik.. :)

Yun Sing said...

Singgah sini dari GA yang sama.. sorry lambat blogwalking ^^

Mohd Noor Shawal said...

@Yun Sing no prob lah.. ^^

tq sudi singgah blog shawal.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png