10 Soalan dari Fardiyah

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(sila abaikan banner jiwang diatas, ianya hanyalah sebagai paparan hiasan semata yang bersumberkan googleImage)

hahahaha.. shawal jarang ditag dalam segmen jawab soalan ni, malah shawal sangat bersyukur sebab orang tak tag shawal.. hehehe.. sebab malas nak menjawab banyak sangat soalan.. tapi.. kali ni ku dah terkena dengan blogger Fardiyah.. Akak ni tag shawal untuk jawab 10 soalan di bawah.. shawal try usha usha dulu soalan-soalannya.. Alhamdulillah tak de ar soalan merepek sangat, so shawal pun decide nak jawab.. ^^ so jom lah tengok jawapan shawal and soalan dari Kak Fardiyah kita ni hah.. :p
  1. Mula-mula mestilah perkenalkan diri. Buat ayat yang paling menarik dan tertarik.

    Assalamulaikum.. Nama saya Shawal.. Nama penuh rahsia.. Nombor IC rahsia.. Alamat rumah rahsia.. Lahir 30 Januari 1998.. Baru je habis SPM~ Blog ni namanya 'Aku Bukan Innocent'.. Blog je yang nama cam tu, diri penulis blog ni memang innocent.. tapi dengan kehadiran blog yang tak innocent ni membuatkan diriku kurang innocent.. k apa aku merepek aku pun xpaham.. done ^^

  2. Awak ni Blogger dari negeri mana?

    Kuala Kubu Bharu, Hulu Selangor, Selangor Darul Ehsan...
  3. Sesuatu benda atau perkara yang diingini ketika tengah baca soalan ni?

    harap dapat jawab dengan mudah and tak merepek bila dibaca oleh orang lain.. --'
  4. Soalan uji minda, ''Saya hidup jika diberi makan, Saya mati jika diberi minum, Apakah saya"

    amboi.. Kak Fardiyah nak berteka-teki pulak dia.. huhuhu.. btw saya rasa jawapannya ikan.. well~ main bantai je ni.. huhu
  5. Ambil buku yang terdekat, buka muka surat 12. First word that you see describe yourself.

    Part ni memang tak ku sangka tetibe buku yang terdekat adalah Surah Yasin... hahahaha.. so shawal pun bukak lah muka surat 12.. then,

    "Tidakkah mereka tahu banyak yang telah kami binasakan sebelum mereka dari umat-umat?" (Yasin, ayat 31)

    Alhamdulillah.. thanks to Kak Fardiyah, sebab shawal jumpa ayat berserta makna ni.. Shawal tak berapa paham soalan akak "First word that you see describe yourself." so selesai di sini sahaja ye.. Btw sesiapa yang baca entri ni, jangan lupa perhatikan ayat di atas dan muhasabah diri.. 
  6. Beri 1 lagu yang mempunyai memori sangat #deep untuk awak.

    saya layan kpop.. hehehe.. Beast - 12:30
  7. 1 Feveret Quotes awak?

    Apa yang kita bagi kat orang, orang akan bagi kat kita balik..
  8. Fobia yang awak ada?

    kehilangan blog lama :'(
  9. Soalan pendapat, '' Katakan awak dah beratur lama nak bayar barang di cashier, tiba2 ada orang potong line awak. Apa yang akan awak lakukan terhadap dia?''

    part ni shawal akan jawab ikut situasi ye..

    Situasi Lelaki sihat bajet taiko: saya sapu atas bahu dia perlahan-lahan pakai tangan then dia mesti akan pusing belakang kan? Then saya senyum and tolak dia ke tepi perlahan-lahan then buat muka slumber~ Sebab ? Sebab he deserves it..

    Situasi orang tua lelaki/perempuan tua/tak sihat: Saya biarkan je kot.. dah tua kan? hah amik lah~ (kejam doh aku, hahahaha).. but series lah, saya memang xkisah kalau orang tua yang potong.. :p

    Situasi perempuan bajet ayu + sihat : ayu tak ayu.. line aku kau jangan nak sibuk potong potong eh, nanti aku potong rambut kau.. eh eh.. gurau je.. perempuan kan insan yang lemah, ayu tak ayu saya biarkan jugak lah (bajet gentle jap)..
  10. Apa perasaan ketika awak dapat habis jawab semua soalan mengarut saya ni..hik3

    puas? happy? bersyukur? fun? thanks? done.. ^^
alhamdulillah selesai.. sorry kalau ada part yang merapu.. :p

2 comments:

Diya Hanun said...

Waaahhh,..tq sudi jawab shawal..hehe...pnjg nama akak tu, pnggil kak diya je..hehe.. Fuhh..skali surah Yassin disebelah.. ^_^ Hahah..teka teki tu jawapannya api..kita bagi dia benda untuk dibakar(makan) dia hidup, kita bagi dia air(minum) dia mati..Hehe..seronok baca jwpn awk ni ^_^

Mohd Noor Shawal said...

@Diya Hanun hahahaha... ok kak diya.. no prob meh.. hahahaha.. tq sudi ajukan shawal soalan soalan di atas.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png