Orang Islam boleh ke dengar lagu Bang Bang Bang - BigBang ?

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

MINTAK TOLONG >KLIK SINI< SEBELUM MEMBACA! TERIMA KASIH! 
PLEASE >CLICK HERE< BEFORE READING! THANK YOU!
읽기 전에 >여기를 클릭하십시오< 감사합니다!




Lagu bang bang bang tak leh dgr....First of all, Shawal open dulu Shawal bukan anti-bigbang ke apa just nak share bende ni and bukan nak buruk burukkan bigbang juga ye,,.

Shawal sendiri minat bigbang ni, VIP (fans bigbang) lah jugak.. Tapi lepas tengok MV Bang Bang Bang, rasa macam ada yang tak kene, then shawal pun kaji lah serba sedikit... So, terbukti lagu ni memang tidak sesuai untuk dilayan oleh umat Islam..


Bukti 1

Ada lirik  " Bow down in worship till your voice explodes"

maksudnya tunduk sujud hingga meletup suara anda, disini jelas tunduk and sujud yang dimaksudkan adalah mengikut agama lain.. Wallahualam..


Bukti 2

Lirik lagi, " We’re spinning and spinning, you and I, this place is Valhalla
Give praise and spread it out louder"

Shawal jumpa perkataan Valhalla ni dalam lirik diorang, rasa pelik sangat.. then pi lah google and tahukah anda apa yang shawal jumpa kat wikipedia pasal Valhalla ni?

Valhalla ni maksudnya tempat " In Norse mythology, Valhalla (from Old Norse Valhöll "hall of the slain") is a majestic, enormous hall located in Asgard, ruled over by the god Odin. " 

senang cita agama lain sebab god Odin tu..


Bukti 3

Dalam mv dia ada manusia act like anjing. Korang tak rasa apa ke bila manusia tu act like anjing? Lain lah kalau hati korang tu memang tak kisah langsung memang peliklah kan..



Shawal harap korang boleh pikir sendiri lah sama ada lagu ni boleh dengar ke tak.. cuba bayangkan setiap kali kita duk sebut valhalla valhalla masa ikut nyanyi lirik dia? foo.. Nauzubillah.. sekian dahulu perkongsian hari ni.. Assalamualaikum..



4 comments:

Umie Yana said...

Thanx ye untuk info nye :)

Mohd Noor Shawal said...

@Umie Yana no lah.. its okay.. yang baik sepatutnya memang dikongsi.. :)

Aienienka Peter said...

really? I just know it. Just suka part bang Bang Bang je. Lagu Big Bang ai layan Loser je. haha #tipuje

ps: that hangul, shawal tuliyh sendiri ke hape?

Mohd Noor Shawal said...

@Aienienka Peter tolong sebarkan kat kekawan muslim lain yang gilakan lagu ni ye.. hangul tu shawal google translate je.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 photo p18_zpsnhtphbmr.png