#Review Blog : The New Me

STICKY POST 1 DAY
(20/11/2014 - 21/11/2014)
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

MINTAK TOLONG >KLIK SINI< SEBELUM MEMBACA! TERIMA KASIH!
PLEASE >CLICK HERE< BEFORE READING! THANK YOU!
읽기 전에 >여기를 클릭하십시오< 감사합니다!


 ♥ !!! The New Me !!! ♥
(klik banner untuk ke blog beliau)

helo helo... ni sempena kemenangan akak kita sorg ni dalam segmen shawal baru baru ni.. shawal dah pun buat pengumuman pemenang, so salah seorang pemenang dari blog reiview adalah blog akak ni.. so jom usha, belasah, komen pasal blog beliau..

>>>KLIK SINI UNTUK KE BLOG BELIAU<<<

Sebelum memulakan sesi Review Blog shawal nak nyatakan lah disini beberapa perkara agar tak de masalah yang timbul nanti, iaitu:

1- Shawal sedar blog shawal masih buruk
2- segala komen yang diberikan adalah jujur
3- segala komen yang diberikan adalah dari segi pendapat serta pandangan dari diri shawal sendiri tentang sesuatu blog itu
4- segala komen yang diberikan bukan lah bertujuan untuk menyakiti hati si pemilik blog, sekadar memberikan pandangan
5- Kita ambil yang jernih, buang yang keruh.. ^^v 

>>>KLIK SINI UNTUK KE BLOG BELIAU<<<

baiklah Shawal mulakan reviewnya dulu ye..

  1. Loading - ok bagus, tak terlalu lama, just normal.
  2. Header - header akak agak simple and rasanya boleh lebih menarik kot
  3. Warna - boleh lah.. tidak terlalu menyakitkan mata.. ok ok saje
  4. Tulisan/Font - font dalam entry ok, cuma yang bahagian tarikh and sidebar title tu cukup tak sesuai sebab warna kelabu menyebabkan susah nak baca
  5. background - terlalu simple dan kurang menarik, nak cari yang best, cari kat sini > backgroundlabs.com
  6. Sidebar - size rasanya boleh adjust kan sedikit lagi bagi lagi besar sikit.. penggunaan tabber widget sangat digalakkan bagi mengurangkan ruang yang terlalu banyak and nampak lebih kemas
  7. Post - O.o shawal bila buka home, sekali banyak keluar post, so shawal cadangkan kurangkan lah satu page home sekurangnya 2 post sahaja. (cadangan je ar)
  8. Penulisan - ok best, bahasa pun mudah.. 


so, itu lah dia serba sedikit review shawal.. akak jangan marah ye.. lagipun tu cadangan je, ikut akak ar nak ikut ke tak.. ^^


and then, tak de apa lagi kot.. In Shaa Allah, nantikan review yang seterusnya, ya! Assalamualaikum!
Previous
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
Sabrina SA
admin
November 20, 2014 at 12:32 AM ×

bestnya kena revieww T-T

Congrats bro Sabrina SA you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar